Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sliten av samværsavtalen jeg har nå.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma og pappa ble skilt når jeg var 2 år, så husker ikke så mye fra det. Jeg har alltid bodd mer hos mamma siden pappa reiser mye og sånn. Annenhver helg har jeg vært hos der. Pappa fikk kjæreste for ganske lenge siden, men forrige sommer ble det slutt mellom dem. Hun hadde vært utro. Det halvåret var veldig vanskelig for pappa. Han begynte på en måte å forvente mer og mer av meg, selvom det var hans situasjon som hadde endret seg, ikke min. Han var mye alene og jeg syntes så synd på ham!!! Nå har han kommet over det, men jeg føler fortsatt at han"maser" så mye på meg! Han tror alltid jeg vil være med han fremfor mine venner. Han skjønner ikke og det nytter ikke helt at jeg forteller det heller. Jeg har også begynt å føle at jeg ikke orker og vil flytte mer. Jeg synes det er SÅ vanskelig siden jeg vil ikke velge bort noen av foreldrene mine, og hvis jeg velger å bo permanent hos mamma, kommer nok pappa til å si at jeg "valgte" henne. Mamma støtter meg, men det er så vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no.
Jeg vil understreke overfor deg at dine meninger om  hvordan du opplever samværsavtalen er veldig viktig at foreldrene dine får høre om. Samværsavtaler skal alltid være til "Barnets beste..." og derfor er det viktig at avtalene blir vurdert til jevne mellomrom. Det som var viktig for deg når du var 10 år kan være annerledes når du er 14 år. Nå er du over 12 år og loven sier at du skal bli hørt og det skal legges vekt på hva du mener.
Viss foreldrene dine og du synes det er vanskelig å bli enige uten hjelp fra andre, så vil jeg anbefale dere å ta kontakt med et familievernkontor. På et familievernkontor er de vant til å hjelpe barn og foreldre med å finne gode løsninger på samvær.
Lykke til videre.
 
Med hilsen
 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse