Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Foreldrene mine skal skille. De sier at jeg skal bo hos mamma, men da må jeg flytte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at foreldrene dine skal skilles og at du må flytte fordi du skal bo hos mamma. Slik jeg tolker deg i dette så synes du det er vanskelig å tenke på å flytte.
I Norge er det slik at alle foreldre som skal skilles/samlivsbrudd,og som har barn under 16 år må gå til mekling minst 1 time. Dette er en ordning som spesielt er tenkt av hensyn til barna.
Loven sier også noe om at barn over 12 år skal høres og det skal legges vekt på hva de mener. Du kan derfor be foreldrene dine om å få komme til en samtale hos mekler før de bestemmer seg for hvilke samværsordning som skal gjelde for deg.
Mekling skjer som oftest på et familievernkontor eller hos en godkjent mekler. På familievernkontoret er de vant til å snakke med barn og foreldre, det kan være fint for alle parter og ha en samtale med en nøytral part til stede.
Lykke til videre.

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse