Hopp til hovedinnholdet

Synes far er vanskelig og jeg bekymrer meg mor.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg VIL at mor og far skal skille seg. Far behandler henne ikke bra. Dette gjelder også resten av familien. Mor er svak og finner seg i det meste for å tilfredsstille far og for å beholde "husfreden". Jeg er så sliten av dette og er et offer i forholdet hjemme, da jeg er den eneste som tør å si imot. Altså jeg er mer opptatt av å sette idioten på plass og prøve å fikse ting(umulig) enn å la meg kue.(jeg er ikke frekk) Nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg ikke klarer mer. Tror far må få hjelp. Det er jævlig å bo hjemme for tiden. Klarer ikke være rundt ham. Flytter heldigvis ut snart. Men hjertet mitt brister bare av tanken på at mor da blir alene med far uten noen som tør å si imot ham når han er urettferdig og stygg. Gråter meg ofte i søvn av dette.. Hva skal jeg gjøre? Dette er så vondt. Mor er den mest fantastiske personen i verden. Setter alltid alle andre foran seg selv og er alltid glad og imøtekommende uansett hvordan ting er. Hun fortjener virkelig ikke å ha et slikt liv :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til Ung.no
Den situasjonen du beskriver om hvordan dere har det hjemme høres ikke god ut.
Du forteller at du har bekymringer for mor viss du flytter ut. Du sier selv at du ikke orker å være hjemme mer pga. faren din , men du sier også noe om at du tror faren din trenger hjelp. Det er mange ting dere må finne ut om for å få det bedre med både som enkeltmennesker men også hvordan dere evt. skal kunne leve bedre sammen i familien.
 
Du er 19 år og myndig, og kan selv ta kontakt med et familievernkontor for å be om samtaler  alene men og bare med moren din eller sammen med alle i familien. På familievernkontoret kan du få hjelp til å snakke om situasjonen din og finne ut hvordan du skal gjøre det videre. De har mye kunnskap og kan gi god hjelp i en slik situasjon familien din er i. De kan feks. hjelpe dere som familie til å snakke og være sammen på en ny og god måte.

Du kan også ta kontakt med fastlegen din og snakke om situasjonen. Fastlegen kan henvise deg eller gi deg råd om hvem du kan kontakte for å få hjelp i din kommune. Går du på skole. er det også mulig å ta kontakt med skolehelsetjenesten eller sosialrådgiver/helsearbeider for å be om hjelp.

Lykke til videre.

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse