Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke bra med familien min. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hater familien min, det er hardt å innrømme, men det er sandt. Foreldrene mine er skilt, jeg har en bror. Briren min er ALLTID slem, jeg hater han, ikke fordi han er broren min, men han er alltid frekk og tror alltid jeg bare later som når jeg er syk.Pappa jobber mye, og er ofte ute og reise. Han spiller poker og det tar litt en del av tiden hans (han spiller ikke så mye nå lenger.) han er ofte sur og kjefter for verdig små ting. Noe som gjør at jeg holler meg mest inne på rommet mitt, noe som igjen gjør at han kjefter.... Mamma er bare.. EN ELENDIG MOR!Gjør vondt å si det, men ho er bare så barnslig, ikke sånn morsom men dum, ho legger bare på telefonen, og ho er bare ikke ansvarlig nok til og være mor. Det er alltid rotete hjemme, jeg kommer hjem til døde blomster og muggen mat. Mamma har kaldt meg tykk, lat, verdiløs, sakt at jeg aldri kommer til og få venner.. osv. Hun sitter seriøst MINST 5timer vær dag i sofaen og bare tekster på mobilen!! ho jobber nattevakter=sover mye

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 

Du skriver at foreldrene dine er skilt og at du akkurat nå hater familien din. Jeg forstår det slik at du har delt bosted. (Bor litt hos begge foreldrene dine).
Det at du opplever å ikke ha det bra hos moren og faren din når du er sammen med de er ikke greit. Du forteller at du er mest på rommet ditt når du er hos faren din, og du forteller også at du opplever at moren din ikke gir deg mye oppmerksomhet når du er hos henne. Har jeg forstått det riktig?  Det at mammaen din har kaldt meg tykk, lat, verdiløs og at hun har sagt at du aldri kommer til og få venner er ikke bra. Det er ikke greit å si dette til barnet sitt. Foreldrene dine har ansvaret for at du skal ha det bra.

Jeg tenker at det kan være lurt å snakke med foreldrene dine om hvordan du opplever situasjonen som du beskriver og hva det gjør med deg. Det er mulig at broren din har det på samme måte som du har det, og kanskje det er derfor du opplever han som frekk. Du kan jo snakke med han når dere ikke er irriterte på hverandre.

Jeg tenker at det kan være lurt for deg å snakke med noen om hvordan du har det hjemme. Du kan ta kontakt med familievernkontoret i kommunen din og snakke med noen der som kan hjelpe deg. Ta tak i dette nå slik at dere kan få hjelp og slik at du får det bedre!

Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg alt godt.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor lenge kan du spare til bustad på BSU-konto?