Hopp til hovedinnholdet

Redd mamma og pappa skal skilles.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, mamma og pappa har kranglet mye i det siste og her er redd de tenker på og skille seg, hva skal jeg gjøre?! Jeg vil ikke at de skal skille seg. Hadde tenkt og prøve og ordne noe samlivskurs for forholdet, men jeg tror jeg ikke er gammel nok til å ordne det og er det så lurt?! Jeg ville blitt veldig takknemlig for noen tips om hvordan jeg kan ordne opp i denne situasjonen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

 

Så fint du tar kontakt med oss. Jeg skjønner godt du er redd for at foreldrene din vil skille seg, når de krangler. Det er ikke uvanlig at barn blir redde og usikre når de voksen er uenige. Du spør hva du kan gjøre?? Kan du snakke med foreldrene dine? Kan du fortelle dem hva du er redd for? Kan du si hvordan du har det når de krangler? Dersom det er vanskelig å snakke med dem lurer jeg på om du har noen andre voksne rundt deg som du kan snakke med, eks tanter, onkler eller  besteforeldre.   

Dersom du ikke har det eller at du synes det er vanskelig , kan du kontakte helsesøster på skolen der du går. Hun skal kunne lytte til deg, samtale med deg, kanskje snakke med deg og foreldrene dine sammen, eller hjelpe til så du kan få snakke med noen andre. Håper du får snakke med noen slik at du ikke fortsetter med å være redd og usikker på hva som kan komme til å skje fremover.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse