Hopp til hovedinnholdet

Jeg er jente på 12 år. For 3 og et halvt år siden skilte foreldrene mine seg. Jeg har ikke helt kommet over dette. Noen tips? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 12 år. For 3 og et halvt år siden skilte foreldrene mine seg. Det var veldig tøft for meg og lillesøsteren min. Jeg er forsatt lei meg. Jeg syntes det er vanskelig at de ikke bor sammen. Jeg har aldri hørt dem krangle men jeg har hørt dem diskutere veldig høyt og det var ubehagelig. Jeg har att at jeg har kommet over det men jeg vet ikke helt om jeg har det. Har du noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er ofte ikke lett å komme over at foreldre skiller seg. det er en stor omveltning som ofte snur opp ned på livet.  Mange opplever mye savn og sårhet og mange viktige merkedager blir helt feil. Det er veldig ulikt hvor lang tid det tar før man faller til ro med sin nye situasjon. Hvordan det opplever og hvor raskt sorgen går over varierer fra person til person.

Mange føler at det er god hjelp i å snakke med noen om hvordan en har det. Et godt sted å få hjelp er familievernkontoret der dere bor. De er eksperter i å hjelpe familier snakke sammen og løse problemer på en bedre måte. De er vant til å snakke med barn og unge om hvordan det er å leve med skilte foreldre. Noen kontor har også samtalegrupper for barn og unge med skilte foreldre.

Mange skoler har også slike grupper, kanskje skolen din har. De aller fleste helsesøster er flinke til å snakke med barn i din situasjon. Kanskje å snakke med noen kan gjøre det lettere. Det er slett ikke noen rart at du synes er vanskelig å ha skilte foreldre, det er det flere som synes.

Håper dette er til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse