Hopp til hovedinnholdet

Dine foreldre gikk i fra hverandre for 3 år siden og det var veldig tøft for deg fordi du hadde et nært foholdt til faren din som du nå sjelden ser. Du forteller du sliter psykisk. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter, mye.. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg er skilsmissebarn. I starten var det utrolig trist, men jeg føler det bare blir værre og værre. Pappa var utro mot mamma, så det har gått veldig inn på meg. Jeg er var 12 når alt dette skjedde, det er 3 år siden. Pappa flyttet fra meg i 2014, det var vel det som var tøffest. Han flyttet en time unna, så jeg er nesten aldri hos han lenger. Jeg føler jeg har mistet veldig kontakten med pappa, før var han min beste venn, nå er det som om jeg nesten ikke kjenner han. Jeg har så mye inne i meg som jeg aldri har delt med noen. Jeg klarer ikke å få snakket ut. Jeg har mistet mange venner, jeg mistet til og med bestevennen min. Jeg hører stemmer i hodet mitt, og jeg har egentlig ikke lyst til å leve lenger. Jeg føler jeg sliter litt med angst eller deprisjon. Jeg har hatt angst-anfall to ganger. Og jeg hater å være ute blandt folk. Jeg klarer ikke dette lenger. Hva skal jeg gjøre for å ha det bra?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet ung.no. Dine foreldre skilte seg og du hadde en nært forhold til din far som nå bor 1 time unna og du har mistet kontakten med han. I tillegg har du nå begynt å slite psykisk.


Dette høres ikke noe greit ut å være deg og jeg tenker du må ha noen som kan hjelpe deg.

Jeg syns du bør fortelle din mor at du savner pappaen din og hvis de samarbeider dårlig så kan de ta kontakt med et familievernkontor som de kan snakke om dette. Du kan også snakke med kontoret så du også blir hørt.

Men først og fremst så syns jeg du skal ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon. Du trenger noen å snakke med som kan hjelpe deg videre så du får det bedre med deg selv.

Lykke lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse