Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir stresset av pappa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, mamma og pappa skilte seg får 1 år siden. Mamma har hatt det vanskelig i tiden med pappa fordi han er veldig stresser og planlegger lite. Vi har i et år gjort det sånn at pappa har flyttet inn og ut og at vi(jeg og broren min) har bodd på samme sted, spesielt jeg har ikke hatt det bra med dette og blitt dårlig hver gang pappa skulle komme, mamma jobber offshore og har en 2-4 uker ordning, så pappa har vert her de to ukene mamma var vekke. Jeg blir veldig stresset av pappa, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi mamma drar jo jeg har sagt det til henne men hun har sagt at jeg kan være hos mormor og morfar de bor ike så langt unna. Jeg vil jo være mwd dem men sa blir det litt sånn at jeg ike kan være så mye med vener og sånn. Vi har en hund ig en katt også og katten kan vi ikke flytte med frem og tilbake, og jeg er veldig glad i henne og vill IKKE miste henne, jeg vil jo egentlig ikke være så mye hos pappa heler fordi jeg blir stresset.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Det å ha skilte foreldre kan være vanskelig og utfordrende for en del barn og unge. Ut fra det du forteller forstår jeg at fordi mammaen din jobber offshore bor pappaen din hos dere når mamma er borte. Det kunne jo vært en god løsning, men du beskriver at du opplever at du blir stresset av pappaen din, og det er svært uheldig. Du sier at du kan bo hos mormor og morfar, men jeg kan forstå at det kanskje ikke er så lett i forhold til, blant annet, katten og venner.

I forhold til den situasjonen du beskriver her tenker jeg at det er viktig at du snakker med begge foreldrene dine om hvordan du har det.

Ved å snakke sammen kan dere finne løsninger som kan gjøre at du får det bedre. Tror du at pappaen din vet hvordan du tenker om ham? Vet han at du egentlig ikke vil være så mye med ham fordi du blir stresset? Hvis han ikke vet noe om dette vil han ikke kunne forbedre seg og gjøre noe med måten han er på.

Du kan få hjelp av helsesøster eller Familievernkontoret til å snakke med foreldrene dine. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse