Hopp til hovedinnholdet

Pappa maser for mye om at jeg skal være sammen ham hele tiden, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

mamma og pappa har vært skilt siden i en halvt år som cirka. pappa han masser på meg om vi skulle finne på noe og gjøre,han ringer vær dag og det er nesten som er avhør for han spør om så mye. jeg er lei av det og vet ikke hva jeg skal gjøre med det. når jeg har vært med han så neste dag masser han igjen. folk sier at jeg må være litt med han men det skjøner det ikke han masser og masser bare

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette forstår vi at er en vanskelig situasjon å være i. Når foreldre går fra hverandre opplever de at ofte at de mister tid med barna sine. De savner ofte barna veldig når barna ikke er hos dem. Hvis den ene forelderen har mindre tid med barna sine enn den andre forelderen har, kan savnet bli stort. Den forelderen det gjelder kan bli redd for at de mister kontakt med barna sine. 

Kanskje faren din er redd for dette? kanskje han er redd for at du skal bli mindre glad i ham? Kanskje han rett og slett savner å være sammen med deg? Du trenger kanskje å snakke med faren din om at det blir for mye for deg. han trenger sannsynligvis å høre at du fortsatt er glad i ham. De fleste foreldre liker å ha faste avtaler om samvær. Er dette noe du kunne tenke deg. Har dere faste tider kan du forvente/forlange at dere holde deg til dette.

Om du tenker at det er vanskelig å snakke med ham om dette, er det mulig å be om hjelp. Sakker foreldrene dine godt sammen kan kanskje moren din hjelpe. Andre familiemedlemmer kan også være hjelpsomme. Det er også mulig å bestille time på familievern dere tilhører. De er eksperter på å hjelpe til med denne typen problemer. Be enten moren din eller faren din bestille time slik at dere kan få hjelp til å snakke om hvordan du og faren din skal være sammen.

Håper dette er til nytte, lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse