Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke pappas nye kjæreste, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13år som har skilte foreldre. Jeg og moren min har et fint liv sammen, men hos faren min er det bare et reint helvete... Altså faren min jobber utenlands og noen ganger når han kommer hjem har han altså fått ny kjæreste, gang på gang... Så nå har han en kjæreste som er slem og urettferdig mot meg. Så jeg og faren min krangler veldig mye om dette her, jeg går og tenker på dette hver dag og ettersom at åra har gått har jeg blitt deprimert. Men det verst er at i går så begynte han å kjefte på meg uten grunn og kalte meg slem og at jeg oppfører meg dårlig mot kjæresten hans... Hva skal jeg gjøre, er deprimert og gråter meg til søvn vær natt... Hver så snill å hjelp meg, jeg klarer ikke mere av dette...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ofte vanskelig når foreldre får nye kjærester. Det blir ikke lettere dersom kjærestene stadig skifter. Mange foreldre glemmer at selv om de synes den nye kjæresten er helt fantastisk så er det ikke sikkert at de kommer over ens med barna. Det er trist at faren din ikke ser hvor vanskelig du har det.

Har du snakket med moren din om hvordan du har det? I følge barneloven har du krav på å bli hørt i spørsmål om hvor du vil bo og samvær. Kanskje bør du be moren din om å snakke med faren din. Kan de ikke snakke sammen bør de ta kontakt med familievernkontoret der dere bor.

Blir det så ille at du ikke da til faren din bør du kanskje vurdere om du bli hos moren din til de får snakket sammen. Det kan være godt for deg å snakke med noen om situasjonen din. Mange får god hjelp av helsesøster. Helsestasjonen for ungdom er også et godt sted.

Håper dette er til hjelp for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse