Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes egentlig at jeg burde få lov til å bare bo hos en av dem

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa skilte seg for et år siden, så nå bor jeg og mine to søsken hos begge to. Jeg sa til mamma at jeg villle være litt mer hos henne, så nå er jeg et par dager ekstra hos mamma. Men det løste egentlig ingen ting. Pappa var mye deprimert når vi var små, så jeg kjenner han på en måte ikke så godt. Han er frisk nå, men det er vanskelig å bo hos han uansett. Jeg synes egentlig at jeg burde få lov til å bare bo hos en av dem, siden det burde gå mer utover dem enn det gjør utover meg. Hvordan kan jeg si dette til dem? Og hva kan jeg evnt. Gjøre? Jente 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den situasjonen du beskriver er vanskelig for mange barn og unge som opplever at foreldrene blir skilt. Det er også vanskelig for de voksne, men det bør være slik at det er barna og barnas ønsker som blir tatt mest hensyn til.  Jeg regner med at foreldrene dine var til mekling hos Familiekontoret i forbindelse med skilsmissen.

Alle foreldre som har barn under 16 år må gå til mekling. Familiekontorene      ( noen steder heter det Familievernkontor ) har også tilbud om samtaler med barn i forbindelse med, eller etter en skilsmisse. Kanskje dette kunne være en mulighet for deg til å få hjelp med hvordan du kan snakke med foreldrene dine om at du har behov for kun å bo ett sted. Jeg tenker mange ganger at det er urimelig at barn skal ha to bosteder; det er ikke mange voksne som vil ønske det samme. Helsesøster på skolen vil kunne hjelpe deg med å finne nærmeste Familiekontor. Du kan også gå inn på www.bufdir.no/Familie , der finner du opplysninger om Familiekontor og hvilke tilbud det finnes for barn på det kontoret som er nærmest der du bor.

En annen mulighet er at du snakker  med en voksen du har tillit til og får råd om hvordan du skal få snakket med foreldrene dine.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111, det er gratis, og du kan være anonym. De som besvarer telefonen er voksne som har mye erfaring med å snakke med barn og ungdom, og de vil gjerne hjelpe deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse