Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli separert med en gang dersom en har vært utro?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Min mamma har vært gift over flere år ca.7-8 år jeg husker ikke akkurat hvor lenge. Akkurat nå er hun seperat, jeg lurer på om hun kan ta skillmisse med en gang. Dette er fordi han har vært utro mot hun FØR dem vært seperat. Jeg mener at det går an. For hvis jeg ikke har lest og forstått feil så står det faktisk på papiret, at man kan ta skillmisse med en gang dersom ektefelle har vært utro. Har jeg rett?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål.

Etter norsk lov tar det minimum ett år med separasjon før man kan søke om skilsmisse. Dersom den ene ikke har skrevet under på separasjonsøknaden tar det to år. Det er forståelig at du føler at utroskap er så alvorlig at man burde få umiddelbar skilsmisse.

Det å få oppløst et ekteskap umiddelbart er svært sjeldent, og det gjelder stort sett i de tilfellene der ekteskapet ble inngått under feil/ulovlige premisser.

Utroskap er ikke en slik grunn.

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse