Hopp til hovedinnholdet

Når er det mest vanlig at begynner og bo mest på ett sted?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg bor halvt om halvt til begge mine foreldre. Selv om de er venner er det innimellom slitsomt likevell. Når er det mest vanlig at man slutter med dette og begynner og bo mest på ett sted? De bor nært hverandre så vi kan ses om jeg bor mest på et sted.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes ikke noen fasit på hvor lenge barn/unge bor 50/50 hos sine foreldre. Det er ofte veldig individuelt. Jeg tenker det først og fremst at dette bør du  ta opp med dine foreldre, fortelle dem hvordan du har det og si hva du ønsker. Har du forsøkt det? Dersom ikke bør du be om en samtale med dem. Etter at du er fylt 15 år skal du selv kunne være med på å bestemme hvordan du selv ønsker å ha det fremover.

Du kan kontakte familievernet om du vil at dere skal snakke sammen om det, du og foreldrene dine. DU finner ditt nærmeste familievernkontor på www.bufetat.no/familievern. 

Jeg legger ved en artikkel om hvordan dette fungerer under svaret.

Lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no.n

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse