Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange ganger skal man se foreldrene i månden?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvor mange ganger skal man se foreldrene i månden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvor mange ganger man skal se foreldrene sine er individuelt og kommer ann på hvordan det er hos deg. Bor du hjemme eller på institusjon?, Gjelder det samvær med den foreldrene man ikke bort fast hos, f.eks annenhver helg? Og hvordan er det hos den foreldrene? Det er mange ting som kan bestemme dette.

Men barn skal bli hørt, men ikke få bestemme hvordan samværet er. Er det noen spesiell grunn til at du ikke vil til den andre foreldren så kan du snakke med den foreldren du bor hos og fortelle dette. Din mor eller far kan ta kontakt med familievernkontoret hvor foreldrene kan snakke om dette og du kan bli med og bli hørt. Du kan få snakke med den terapuet/mekler alene som kan hjelpe deg til å ta opp vanskelige ting med dine foreldre om samvær så ting kan bli bedre for deg. Om det er å hjelpe deg å snakke om det som er vanskelig eller eventuelt gjøre om på samvær.

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse