Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler hele tiden og jeg er redd de skal skille seg!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no Foreldrene mine krangler hele tiden og jeg er redd de skal skille seg! Og jeg må velge hvor jeg skal bo, men jeg må ha begge foreldrene mine ellers så blir jeg deprimert som jeg er litt nå men håper de ikke skiler seg! Ka tror du om kranglinga og det om det viser at de vil hå fra hverandre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. Det er bra at du sier ifra om at foreldrene dine krangler. Og det er også veldig naturlig å bli redd for om foreldre skal skilles når de krangler hele tiden. Det er mange barn som forteller at dette er en av tingene de er mest redd for i hele verden, det at foreldrene deres skal skilles. I en skilsmisse er det mye av det vante og trygge og stabile som forsvinner, i alle fall i en periode. Foreldre blir kanskje også mye lei seg og dette kan barna merke og føle. Ikke rart man blir deprimert og redd av sånt. Et av de viktigste behovene man har som barn er nettopp trygghet og stabilitet og når dette blir satt på prøve er det naturlig å få det vanskelig.

Det første jeg vil si er at jeg syns du skal fortelle mamma og pappa at du hører at de krangler hele tiden og at dette gjør at du blir redd for om de skal skilles. Si til dem at du vil vite hva som skjer, og at du blir usikker og utrygg og lei deg av denne situasjonen. Bare det å få høre litt hva de tenker kan hjelpe mye. Enten om du får vite at det er verre eller likt som hva du har tenkt selv, eller om det ikke er så ille som du hadde fryktet. Uansett er det viktig at du får en ærlig og tydelig prat med dem der du sier hvordan du opplever det og hva du er bekymra for. Du kan jo ikke gjette hvordan de har det eller hva de planlegger- så det må du be dem snakke med deg om. Jeg håper du klarer å samle mot til en slik prat. Jeg legger ved et par artikler som kan være fine å lese før du snakker med dem, så vet du litt mer om din rolle i en slik sak og om hvordan andre håndterer det når foreldrene krangler. Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse