Hopp til hovedinnholdet

jente 14 år som bor 50/50 men er sliten og ønsker ikke dette mer, men er redd det blir urettferdig for foreldrene og at de skal bli lei seg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldre, og de bor i hverdag hus noe som betyr at jeg (og mine to yngre søstre) må flytte fram og tilbake mellom de hver uke. Det virker ikke som det er noe problem for søstrene mine, men for meg begynner det å bli et problem. Jeg er lei av å flytte hver uke, men jeg har ikke lyst til å flytte fast til en av de heller, for det blir urettferdig for den andre! Stesøstra mi bor bare hos mamma annen hver uke, for hun har flyttet til moren sin. Jeg har lyst til å gjøre det samme, men jeg er redd for å såre noen. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du bor i dag annen hver uke hos dine foreldre, men begynner å bli sliten av dette. Du ønsker å bo på et av stedene for å få mere ro. Men det er vanskelig fordi du er mere opptatt av at ikke foreldrene dine ikke skal bli lei seg. Men du blir lei deg og sliten. Jeg syns du skal ta opp dette. Det er viktig at du sier hva du trenger som er best for deg. Foreldrene dine vil at du skal ha det godt og få en god oppvekst. Da er det viktig at du sier hva du ønsker så de tilpasser seg deg. Har du lyst til å bo mere hos moren din så er det viktig at du sier det. Familievernkontoret snakker med mange barn og foreldre som er i samme situasjon. Vi hjelper til å snakke med foreldre så barna har det bra. Snakk med mamma eller pappa så kan dere alle snakke med familievernkontoret. Det er viktig å snakke med barn om hvordan de har det fordi barn har rett til  bli hørt.

Lykke til! 


Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse