Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bestemme selv om jeg kan bo hos mamma eller pappa?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg lurer bare på en ting! og det er om jeg kan bestemme selv om jeg kan bo til mamma eller pappa? jeg vil jo helst bo til mamma for jeg og pappa krangler veldig mye!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no! Det er et viktig spørsmål du tar opp. Jeg antar, ut ifra spørsmålet ditt, at mammaen og pappaen din har skilt seg. Alle de reglene som gjelder for barn der foreldre skal skilles, de finner du i den artikkelen som jeg har lagt ved under. Les den, og så regner jeg med at du vet litt mer hva du har rett på og ikke.

Det er ikke lett å være barnet til to foreldre som skal skilles og som krangler. Jeg ønsker deg lykke til med å ta den rette avgjørelsen, 

Hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse