Hopp til hovedinnholdet

Du bor nå fast hos mamam i Oslo og har samvær annen hver helg hos din far i Bergen. Du ønsker å endre på samværet men mamma blir lei seg.  

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 14 år som har skilte foreldre, jeg bor med min mor og stefar og to søstre i oslo, men min far bor i bergen der jeg ble født og oppvokst. jeg er hos pappa annenhver helg der jeg bytter på om han skal komme til oslo eller om jeg skal reise til bergen. jeg har hele livet mitt bodd mest hos min mor. jeg har nå hatt en krangel med mor og stefar noe som frister me i å reise å bo med pappa. jeg har tenkt på å prøve å bo hos pappa i over et år, kanskje to men har aldri gjort det da mamma ikke tåler at jeg sier det og føler at det er henne det er noe galt med, noe som det ikke er. jeg prøvde å spørre mamma om å bo hos pappa før sommeren noe som ikke endte godt, hun har tidligere vært veldig deprimert og har angst, hun går på antideppresiv, men likevel ble hun deprimert da jeg spurte henne om det. jeg ahr lyst til å flytte til pappa men er det galt av meg å flytte fra mamma når hun blir sånn? kan jeg selv velge om jeg vil flytte? mamma er mye på jobb, ser henne lite.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke noe greit ut å være deg. Du bor fast hos din mor og ønsker nå å bo fast hos din far. Du skrev at du hadde hatt en krangle med din mor. Det er ne del av det å være foreldre å sette grenser. Dette vil også helt sikkert skje hos din far etter en liten stund. Du forteller at din mor har hatt angst og er deprimert. Det er ikke noe du skal ta ansvar for, men forstår at det er trist at mamma har det slik. Du har også to søstre som fortsatt skal bo der. 

Men har du lyst til å bo hos din far fast for et år eller to og samvær hos mor så er du i en alder så du skal bli hørt. Du kan ikke bestemme for det skal dine foreldre gjøre men du skal bli hørt. Du sier ikke noe om hvordan det er hos din far? Bor han alene og har du snakket med han om dette? Det er store endringer for deg å flytte så langt. Du må bytte skole, fritidsaktiviterer og få deg nye venner. Du vil ikke se søstrene dine så ofte. Du kan be mamma eller pappa ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan dere alle sammen snakke om dette.

 

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse