Hopp til hovedinnholdet

Jente på 23 år som har en datter på 2 år. Hun er nå separert og faren vil ha 50-50. Hun tror ikke han vil klare det, hva gjør hun?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er egentlig 23 år å vet ikke hvor jeg skal få hjelp. Jeg har vært sammen med han i 6 år og har vært gift i 3 år og forholdet vårt fungere ikke som det skal. Vi har ei datter på 2år og han vil ha 50-50 etter som at vi har nå separert oss. Men han er ikke den typen som klarer å ta hand om barn. Hvordan skal vi da gjøre det? Noen råd hadde vært flott. Hilsen Marie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver hit.

Det første jeg vil råde deg til å gjøre er å begjære mekling på nærmeste familievernkontor. Du finner adresse og telefonnummer på Bufetat sin nettside. Det er obligatorisk med mekling når man flytter fra hverandre og har barn under 16 år. Etter meklingstimen vil dere få en meklingsattest som blandt annet er nødvendig for å få utvidet barnetrygd hos NAV.

Hensikten med mekling er å bli enige om en avtale rundt barnet deres. Mekler bestemmer ingenting, det er foreldrene som må bli enige, men mekleren hjelper dere med dette. Det er ingen som har krav på barn 50 - 50. Det er noe man kan avtale hvis man tenker at det er til barnas beste. Det er ikke vanlig å avtale 50 -50 for barn under 3 år. Det er bred enighet om at små barn har best av å bo ett sted.

Siden datteren deres er så liten, må dere regne med å gjøre om på avtalen deres mange ganger gjennom oppveksten hennes. I meklingstimen kan dere for eksempel avtale en midlertidig løsning som dere prøver i noen måneder og kommer tilbake for å evaluere.

Det viktigste for barn etter et samlivsbrudd er at foreldrene klarer å snakke sammen og samarbeide om dem. Det er godt dokumentert gjennom forskning at langvaring konflikt mellom foreldrene er til skade for barn.

Det er også viktig at du vet at begge foreldrene har et selvstendig ansvar for at barnet har det trygt og godt. Jeg vet ikke helt hva du mener når du skriver at han ikke er typen som kan ta hånd om barn. Hvis du mener at han ikke klarer å passe på datteren deres, så må du heller ikke ovelate barnet til ham. Dette kan oppleves vanskelig siden han jo er faren hennes. Det er mulig å bestille time til deg selv for å rådføre deg på familievernkontoret. Du kan også kontakte barnevernet i kommunen der du bor og be om en samtale. Du kan velge å være anonym hvis du synes det er best.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse