Hopp til hovedinnholdet

Trist at foreldre skilles.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine skilte seg for 5år siden blir fortsatt trist av og tenke på det er det normalt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er helt normalt at barna synes det er trist når foreldre går fra hverandre, og det er også normalt at den tristheten kan være i kroppen etter mange år. Kanskje vil den aldri helt forsvinne, og det er en helt normal følelse det også.

Jeg snakket med to barn for en liten stund siden som også var veldig triste fordi foreldrene skulle gå fra hverandre. Og etter at vi hadde snakket lenge om alt det som var så vondt for barna, så begynte barna å snakke om at det er noe som kommer til å bli bedre også, slik som: Ingen krangling hjemme mellom mor og far, mer alenetid med en og en forelder, to hus med to soverom, flere julegaver, kanskje to ferier osv. De sa at noe kommer til å bli verre og noe kommer til å bli bedre, og det hadde de kommet fram til av seg selv. Sånn trøstet de seg selv og hverandre. Og så håpet de at både mor og far kom til å få seg en ny kjærest etter hvert og bli glade igjen, for da kom barna til å bli glade igjen. De var veldig opptatt av framtiden, og om hva som kunne bli verre og bedre.

Hva kan bli verre og bedre for deg ?

Prøv om du kan sette ned noen ord på begge deler.

Det er ganske vanlig at den triste tanken kommer inn i hodet sjeldnere og sjeldnere, selv om den alltid ligger der et sted i hukommelsen. Og særlig vil den dukke fram når du blir minnet på det, snakker om det, og hører andre som er i situasjon. Men det er ikke farlig å være trist av og til. Det er helt nomalt. Men det er fint om du har noen å snakke med, som kan hjelpe deg med å sortere tankene dine, slik at de gode tankene også får en god plass i livet ditt.

Kanskje har du en kompis som har opplevd det samme? Det er veldig fint å dele tanker med en kompis som forstå hva du tenker og tenker det samme.

Jeg har lagt ved en artikkel som du kan lese på. 

Klem og hilsen fra Familieterapeuten Bodø i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse