Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke bo hos mamma mer, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år og er skilsmissebarn. Foreldrene mine har vært skilt hele livet mitt og jeg bor annenhver uke hos mamma og pappa. Men nå har jeg lyst til å bo bare hos pappa. Mamma er sur og gretten heletiden og nå nydelig kranglet vi og jeg sa at det var så slemt at hun var så rasistisk osv og da ble hun sur. Jeg knakk knoklene mine også blir hun sur pga det og sier at jeg ikke har oppdragelse så hun skal ringe barnevernet så jeg kan bo hos en annen familie. Så sa jeg "jeg vil heller ta selvmord enn å bo hos noen andre" da sa hun " ja det syntes jeg du skulle gjøre" DET SÅRER MEG OG KEG ORKER IKKE BO HOS HENNE MER!!! Hva kan jeg gjøre for å bare bo hos pappa?! Hjelp vær så snill

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at du og mamma har kranglet, etter at du har sagt at du bare vil bo hos pappa. Når det blir slike diskusjoner hender det ofte at det blir sagt ting som sårer hverandre. Det kan det være lurt å få med noen andre i samtalen - en nøytral person som kan hjelpe slik at begge synspunkt blir hørt.
Jeg vil foreslå at du får pappa eller mamma til å bestille en samtale på et familievernkontor. Der kan foreldrene dine få hjelp til å lage en ny avtale om hvor mye du skal være hos hver av foreldrene dine. Det er også viktig å understreke at du bør få komme på familievernkontoret og uttale deg om hva som er viktig for deg før de tar en endelig avgjørelse. Barneloven sier at barn over 12 år har rett til å bli hørt og det skal legges vekt deres mening i saker som angår dem personlig!
Lykke til videre.Vennlig hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse