Hopp til hovedinnholdet

Vil ha en annen samværsordning

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Bor nå ni dager hos mor og fem hos far. Har lenge hatt lyst til å bare bo hos mor eller bare bo hos far I helgene. Er redd for hva som kommer til å skje dersom jeg forteller at jeg ikke vil bo hos han lenger. Er redd for å såre far, selv om det er det beste for meg. Hva skal jeg gjøre? Hos mor er alt på stell, mor er alt for meg. Hos far er det skittent og lukter, men han elsker å ha oss her. Vi har aldri hatt så bra forhold og føler meg ikke tilknyttet til han I det hele.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du ønsker en annen samværsordning enn det som er idag. Du vil bo fast hos moren din og være hos far i helgene. Du er bekymret for at dine ønsker vil såre faren din.
 
Du er 15 år og etter barneloven skal du  bli hørt og det skal legges spesielt vekt på dine meninger i forhold som angår deg - slik som hvor du vil bo!
 
Det er veldig vanlig at barn gruer seg for å si sin mening i slike saker fordi de ikke vil såre noen av foreldrene sine.
Jeg synes likevel at du skal be moren din om å ta kontakt med faren din og be han om et møte om hvilke samværsordning du skal ha. Det er foreldrenes ansvar at barn har de beste oppvekstforhold de kan få!
Moren din kan ta kontakt med et familievernkontor for å få hjelp til å få til en god avtale for deg. Det er viktig at du får mulighet til å komme dit å uttale deg før foreldrene bestemmer hvilke avtale det skal være.
 
På familievernkontoret har de god kunnskap og mye erfaring i hvordan fortelle foreldre hva barn ønsker, og hjelpe foreldrene til å forstå at barna er like glad i begge foreldrene selv om de ønsker å være mer hos den ene av foreldrene.
 
Lykke til videre!Vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse