Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år er bekymret for at mamma og stepappa ikke virker så forelsket lenger, men krangler mye. Hun trenger noen tips.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine er allerede skilt, de skilte seg da jeg var rundt 4 år. Men da jeg var 8 fikk mamma en ny mann med familie. De har betydd så mye for meg opp i gjennom årene. Men nå begynner jeg å få en anelse om at mamma og stepappaen min ikke er så forelsket lengre. De krangler om alt og ingenting. Jeg vet ikke om jeg klarer og leve uten "ste" søsknene mine. Har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Du har opplevd skilsmisse en gang i livet ditt, men fått det fint med mammas nye mann og familie. Nå er du redd fordi de ikke virker så forelsket lenger, og lurer kanske på om de tenker på å gå fra hverandre?

Det er lett å forstå at du blir urolig av å ha det sånn. Mitt råd er at du snakker med mamma om tankene dine. Du kan for eksempel ta det opp en gang dere er alene og har det fint sammen. En annen mulighet er å skrive et brev til henne der du spør om det du lurer på og setter ord på bekymringene dine. Du kan også vise henne det du har skrevet hit og svaret mitt.

Lykke til, jeg håper det ordner seg!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse