Hopp til hovedinnholdet

Mamma sier hun vil skilles fra pappa.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma har fortalt meg at hun vil skille seg fra pappa. Hun sier hun ikke orker mer av at han ikke bryr seg og at han gjør det han vil. Mamma er veldig sur mot pappa, og meg av og til og hun har begynt å bruke gjesterommet vårt til soverom. Hun prater nesten ikke med pappa, søsteren min(18) vet ikke noe enda for mamma vil si det selv. Jeg tror bare de trenger litt tid for seg selv, at de har behov for å for eksempel reise bort en stund bare de to. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg har det utrolig vondt fordi familien betyr alt for meg. Jeg føler heller ikke at jeg kan snakke med noen av de. Hva kan jeg gjøre? Jeg er redd for at jeg kommer til å si noe som jeg kommer til å angre på, for detter uutholdelig. Jeg vil ikke være hjemme. Er redd for at hun bare vil skille seg fordi hun er lei, derfor tror jeg hun gjør en stor feil. Hun vil ikke se at pappa faktisk bryr seg! Hvordan er det meningen at jeg ska reagere? Jente, 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 17.

Det er vondt for ungdommer å finne ut at foreldrene sliter i forholdet sitt, og jeg skjønner veldig godt at du føler deg hjelpeløs når du har fått vite dette.  Egentlig synes jeg det er litt dårlig gjort av din mor å involvere deg på denne måten.  Det er jo en utfordring som først og fremst dine foreldre må finne ut av seg imellom og voksne skal ikke bruke barna sine som rådgivere i slike vanskelige spørsmål. 

Uansett er det viktig at du tenker at du har lov til å være akkurat like glad i dem begge fremover, uavhengig av hva de måtte velge å gjøre med samlivet sitt. 

Du burde kanskje si til din mor at du ikke ønsker å bli involvert i dette fordi du føler du blir skvist og presset, men at hun enten bør bruke sine venner eller enda bedre; dine foreldre bør oppsøke et familiekontor hvor de kan få hjelp til å snakke om det som er vanskelig.  Om de ikke får hjelp til å forbli gift, så kan de hvertfall få hjelp til å skilles på en minst mulig trøblete måte. 

Dessuten bør du si til din mor at det er viktig for deg å snakke med søsteren din om dette, så om ikke foreldrene dine forteller henne det nå med det samme, så kommer du til å si det selv. 

Ønsker deg lykke til og håper dere finner en god løsning for dere alle. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i sapmarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse