Hopp til hovedinnholdet

Jeg elsker kjæresten min, men begynner å miste "kjærestefølelsene". Hun ble helt knust.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med min kjæreste i snart tre år. Jeg elsker henne kjempe mye, men har de siste ukene følt at jeg begynner å miste"kjærestefølelsene" mine for henne. Vi finner aldri på ting å gjøre og er veldig forskjellig som personer. Jeg har nå sagt at jeg trenger en pause i forholdet for å tenke. Hun ble som ventet helt knust og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så trist å høre at det er litt tøft med kjærligheten. Dette er ingen god følelse, men det er imidlertid ikke uvanlig å føle det på denne måten etter en stund. Du sier at dere har vært samme i snart tre år og da er det naturlig at man ikke føler seg like forelsket lengre, selvom man er veldig glad i personen. Dette kan komme å gå i perioder, men om du har følt på dette en stund eller fortsetter å føle det slik kan det hende at det er riktig at dere har tatt en pause slik at du får tenke. Det kan også hende at slike følelser går over og at dette er en periode du er igjennom akuratt nå. Dette er selvfølgelig noe du må føle på selv. Jeg vet ikke hva du har fortalt kjæresten din, men det kan være lurt å prøve å fortelle dette på en måte slik at hun forstår at du ikke vil noe vondt, men at du faktisk bare trenger litt tid for deg selv. Du bør samtidig prøve å respektere at dette er vanskelig for henne. Om du plutselig kutter ut kontakten i en lengre periode uten å gi noen lyd fra deg overhodet kan det være ekstra vondt for henne å leve i en slik usikkerhet. Kanskje kan du si at du trenger en viss periode å tenke på? Selvom det selvsagt ikke alltid er så lett å vite hvor lang tid man trenger for seg selv.

Jeg syntes du har vært tøff som har vært ærlig med kjæresten din, selvom hun blir lei seg så er det en ærlig ting å gjøre. Det å kunne snakke sammen om slike ting og fortelle hva du føler er viktig i et forhold. Om det skulle ordne seg for dere og du ønsker at dere fremdeles skal være kjærester kan det også hende at denne hendelsen kan gjøre dere sterkere sammen.

Jeg håper du finner ut av disse følelsene og ønsker deg lykke til videre!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse