Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke velge mellom mamma og pappa, men jeg føler meg mer hjemme hos mamma. Hva bør jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa er skilt. Tidligere har jeg ikke brydd meg så mye, og likt å være hos begge, men nå har jeg begynt å like meg bedre hos mamma. Jeg føler meg mer hjemme der, men jeg vil ikke favorisere en forelder. Hvis jeg sier at jeg vil være hos mamma, føler jeg meg slem for at jeg vet at pappa vil at jeg skal være hos han også. Jeg har oppdaget at jeg og søsteren min ser ut til å like hvær vår forelder best, og jeg har tenkt på at vi kunne være hos hvær sin, men jeg vil egentlig ikke det heller. Jeg vil ikke slutte å være hos pappa. Jeg ser ingen løsning som ikke krever at jeg må velge. Hva bør jeg gjøre? Hvordan kan jeg gjøre det mer jevnt med om jeg vil være hos mamma eller pappa?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Det er veldig mange som har lyst til å bo mer hos den ene forelderen i ungdomstiden! Dette handler stort sett ikke om at man er mer glad i den ene, men kan handle om mye forskjellig, f.eks. hvor man føler seg mest hjemme. 

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg! Det er ikke slemt å ønske å bo mer hos en forelder! Det er helt naturlig og det er noe som det er godt å kunne være ærlig om.

Foreldrene din burde ikke forstå ønsket ditt som at du velger mellom dem, men som at du trenger å ha et sted hvor du kjenner mer hjemme og kan "lande" mer. Det er ikke mange foreldre som ville orket å flytte frem og tilbake sånn som deg.

Du har rett til å bli hørt i saker som angår deg, og når du er 15 skal det du har å si i stor grad bli tatt hensyn til. Det er vanlig at ønsker og behov forandrer seg med alderen, og dette skal foreldre også ha forståelse for.

På familievernkontor kan familien din få hjelp til å finne frem til en ny løsning og du og søsteren din kan bli invitert med for å si deres mening. Da kan dere fortelle hva som er viktig for dere til en familieterapeut og familieterapeuten kan si det videre til foreldrene deres.

Det er foreldrene deres som har siste ord for hvilken løsning dere skal velge, og de skal ta hensyn til deres ønsker. 

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse