Hopp til hovedinnholdet

Pappa blir kjempe lei seg om jeg sier at jeg vil flytte til mamma

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg sliter litt med bosted. Jeg bor 10 dager hos mamma og 10 hos pappa.. Men jeg klarer ikke mer flytting, jeg vil bo mer hos mamma. Pappa blir kjempe lei seg om jeg sier dette, og han gjør så godt han kan men å få oss til å kose oss her, men jeg orker ikke å bo en i flyttebag mer.. Finner aldri ro.. Hva gjør jeg? Vil ikke såre pappa, for jeg vet han kommer til å bli knust.. Jeg tørr ikke. aner ikke ha jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt du er sliten av å pendle mellom foreldrene dine og skjønner også det er vanskelig for deg å si ifra hvordan du har det. Du er 15 år, du er part  og kan være med å bestemme hvor du vil bo.  Det er da  under forutsetning at du klarer å si ifra. Dersom du snakker med foreldrene dine om hvordan du har det og hva du ønsker,  kan det være de vil forstå.  Det kan være lurt å være ærlig og si ifra. Tenker også din far vil forstå dette. Du skal ikke ha dårlig samvittighet. Dersom din far blir lei seg, tenker det er viktig at andre voksne snakker med ham om hvorfor det er viktig å ta hensyn til deg som barn. Det er viktig  at du trives, finner ro og ikke tar ansvar for de voksne.    

Kanskje trenger dere å snakke med noen andre om dette, slik at dere kan bli enige om en løsning som er levelig for deg?

På familievernkontoret kan man ganske raskt få hjelp, og det er gratis og dere tar kontakt selv (trenger ikke henvisning). Der kan noen som er vant å snakke om familiekonflikter og løsninger på dem hjelpe dere, sånn at denne viktige fasen i ditt liv blir ok. Du kan finne ditt nærmeste påwww.bufetat.no/familie.

Jeg håper at svaret var nyttig for deg og ønsker deg lykke til.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

 

Vennlig hilsen

Psykologen/ung.no

 

 

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse