Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa skal skilles - hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa skal skilles. Pappa skal bo oss foreldrene hans denne uka. Mamma skal bo oss sine foreldre neste uke. Jeg er lei meg. Søsteren min kjønner det ikke. Bestevennen min har skillte foreldre han sier det var verst i starten, men jeg vil at vi skal være en familie alle sammen og bo sammen alle. Jeg vil at de ikke skal krangle og skal være bestevenner. Hva skal jeg gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
 
Det er lite du kan gjøre for at dine foreldre ikke skal skille seg. Det er noe som de voksne bestemmer og som barna ikke har ansvar for og kan gjøre noe med. Men det er veldig trist for deg og din søster, og veldig forståelig at du ønsker å gjøre noe sånn at de kan bli venner igjen.  
 
Du har en god venn som har fortalt hvordan det var for han da hans foreldre skilte seg. Du kjenner sikkert på savnet etter den familien som alltid har levd sammen, og som nå har blitt så annerledes. Dette kan du snakke med helsesøster på skolen om for det vil nok gjøre vondt inni deg lenge. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å prate.
 
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse