Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det litt fælt hos mamma og jeg har det ikke så bra der lenger

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 12 år, men siden det var bare 13 så måtte jeg juge litt. Jeg bor hos mamma , jeg ønsker å bo hos pappa . Jeg har det litt fælt hos mamma og jeg har det ikke så bra der lenger, jeg har er stefar og han er ganske streng mot meg. Og for ikke så lenge siden gidde mamma meg ørefik og satt på meg og tok fra meg pc. fordi henne sa at jeg skulle skru av pc og jeg spilte med fetteren min, og så skulle jeg bare gjøre ferdig runden også da den var ferdig så klikka henne helt fullstendig fordi jeg ikke var ferdig med å skru av pc fordi den oppdaterte! Også tok henne den fra meg fra Tirsdag-Fredag da jeg skulle til pappa. jeg gråt da jeg skulle tilbake til mamma fordi jeg ikke er lykkelig der lenger og jeg har det ikke så bra der. jeg går hos en psykolog men det hjelper ikke noe særlig mer fordi jeg tenker bare på det enda mer da og jeg har ønsket å bo hos pappa siden jeg var 7 år og da jeg var 10 år sa jeg det til han. Jeg har tenkt på selvmord før, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du bor hos mamma, men at du ikke er lykkelig der lenger. Egentlig ønsker du å bo hos pappa, og har ønsket det siden du var 7 år. Du fortalte det til pappa da du var 10 år, men du skriver ikke om pappa gjorde noe med det. Du forteller også at stefar er ganske streng, at mamma har gitt deg en ørefik, og om en episode der mamma tok fra deg pc?en.

Jeg tror du må snakke med de voksne igjen. Dere må sette dere ned og snakke om regler hjemme, for det går fint an å lage regler sammen om pc-bruk, om leggetider og sånt. Du må også snakke med pappa om at du ønsker å bo sammen med ham. Du er så stor nå, at dersom pappa også ønsker at du bor mer med ham, så kan det også lages avtaler om ? men da må mamma og pappa bli enige om dette. Hvis de synes det er vanskelig å snakke sammen, kan de be om hjelp på Familiekontoret. Det viktige er at du opplever å bli hørt, og at du kan få det bedre, for om du har tanker om selvmord, så tenker jeg at du ikke alltid har det så bra ? og det må de voksne ta hensyn til. Kanskje du kan snakke med helsesøster eller en annen voksen du stoler på hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine?

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis, og vi vil gjerne prøve å hjelpe deg med å få det bedre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse