Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente på 13 år. foreldrene mine skal skilles pga at mamma fant seg en annen mann på nettet. mamma sier hun har sluttet å chatte med han. men jeg tror hun ikke, hun sitter på dataen hele natten. jeg føler meg så deppa. mamma flytter til trondheim om 2 uker, og jeg vetikke hvem jeg skal bo til, mor eller far. far bor her jeg bor nå, men mamma skal helt annen plass. de legger sånn press på meg. jeg holder ikke ut mere. jeg vurderer å henge meg! vær så snill og hjelp meg! gi meg brae tips!
hilsen ei deprimert jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13år!

Når jeg leser det du skriver tenker jeg at det kjempedårlig gjort av foreldrene dine å sette deg i en sånn knipe. Det at foreldre skiller seg er ille nok hvis ikke de skal be deg om å velge mellom dem. Det er egentlig deres ansvar å bli enige om hvor du skal bo. Du har jo krav på samvær med den du ikke bor hos. Etter barneloven har du krav på å bli hørt om hvor du vil bo, men det betyr også at du har krav på å få la være å si noe også.

Hvis foreldrene dine er gifte så må de gå til noe som heter meklig. Da må de gå på et familievernkontor for å hjelp til å lage en avtale om hvor du skal bo og når du skal treffe den du ikke bor sammen med. hvis du vil kan du spørre dem om å få komme å si din mening. mamma og pappa trenger ikke høre hva du sier til de på familiekontoret.

Du har lov til å mene hvor det er best å bo selv om en av foreldrene dine ikke blir så glad, du har også andre ting i livet ditt som er viktig for deg å ta hensyn til i tillegg til mamma og pappa.

Håper dette var til nytte for deg!

Vennlig hilsen
familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om samer?

Hvor ligger Sametinget?