Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler hele tiden-

Jente 14 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine krangler hele tiden, de gjorde det nesten ikke før lillesøsteren min kom til verden. Men det ble bare verre og verre. De klarer så vidt å være i samme rom lenger, hver måltid krangler de. Mamma vil ikke spise sammens med oss lenger bare hvis pappa er bort, å det siste når det har vært lunsj på skolen så har jeg ikke klart å spis lenger for jeg føler meg så skyldig å spiser ikke så mye til middag lenger heller enn det jeg pleide. livet mitt hadde vært så mye enklere hvis de ikke hadde bodd sammen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente på 14 år.

Det høres ikke hyggelig ut å være hjemme hos deg. Ut i fra det du skriver så trenger dere noen profesjonelle å snakke med. Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om hvordan du har det og foreslå at dere bestiller time på Familiekontoret der du bor til samtaler. Der kan foreldrene dine få hjelp til å løse konflikter, få det bedre sammen, eller kanskje bestemme seg til å flytte fra hverandre. Barn blir også innkalt til samtaler slik at de kan fortelle hvordan de opplever situasjonen.

Mange ungdommer som har det vanskelig snakker også med helsesøster på skolen. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å få råd og veiledning.

Barneverntjenesten kan også ha samtaler i en familie og sette inn hjelpetiltak, f.eks. besøkshjem, støttekontakt, fritidsaktiviteter.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse