Hopp til hovedinnholdet

Mamma har ny kjæreste som hun prioriterer foran oss.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa ble skilt for ett år siden og nå har hun fått seg en ny kjæreste. De har bare vært sammen i ca. 2 måneder og han flytter allerede inn. Nå bruker hun bare masse sammen tid med han og jeg føler at hun bryr seg mer om han enn meg og mine søsken. De står hele tiden og kysser. Sex har de også, noe som jeg synes er veldig ekkelt og dumt. Mamma forsvarer han hele tiden hvis jeg sier noe. Nå som han er her så har mamma hatt mye mindre tid til oss ungene og hun blir fortere sur på oss. Det ofte at hun ber oss om å gå et sted fordi at de skal være alene. jeg føler vi bare skyves vekk. Da pappa fikk vite om dette ble han veldig sint og såret. Han har til å med havnet i fengsel pga mammas kjæreste. Pappa kunne vært her med oss og feiret bursdagene våres hadde det ikke vært for han teite mannen. Sliter veldig med å takle dette her, og når jeg har snakket med mamma om det blir hun bare sint og sur på meg. Orker snart ikke å bo der mer. Plis hjelp meg!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når foreldre skiller seg, er jo det trist.  Det er også en stor omveltning.  Når det også kommer nye kjærester, kan det være ganske utfordrende.  Det å føle seg mindre prioritert, er ikke uvanlig.  

Jeg tenker det er helt greit at du får pratet litt med mamma om hvordan du opplever dette.  Selv om hun nå er nyforelsket, skal hun prioritere dere barna.  Når pappa ikke er tilgjengelig, blir det jo mamma dere har nå, og hun er viktig.  Fortell henne det.  -Kanskje er det også andre dere kan være litt mer sammen med; noen besteforeldre, tanter eller onkler eller andre.  Det kan også være litt godt.  

Og så tenker jeg det kan være lurt å prate litt med noen om hvordan dette er.  Helsesøster er vant til å prate om slike ting og mange helsesøstre har også grupper for dem som har opplevd samlivsbrudd.  Det kan være bra å treffe andre som også har opplevd det og dele erfaringer og råd.  

På familiekontoret er det også mulig å ta en prat og de kan hjelpe deg å prate med mamma om dette.  

Kanskje mamma kan sette av litt fast tid hver dag som er til bare dere barna, og annen tid der kjæresten får mest fokus.  Det kan kanskje være litt greiere?

Du må kanskje akseptere at mamma har en ny kjæreste, men det er helt greit å i noe om DINE ønsker og behov.  Og det er helt greit å si at du ikke liker at de er så intime når du er der sammen med dem.  

Ta heller opp det som er vanskelig igjen enn å føle at du ikke oker å bo der!

Ha det godt! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Erfaringer etter samlivsbrudd

Gutt tenker (colourbox.com)

Hvordan føles det når foreldre skilles? Blir du hørt? Er det bare dumt? Les tips, råd og erfaringer fra andre ungdom.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse