Hopp til hovedinnholdet

Og jeg ser pappa bare når jeg har ferie. Jeg savner han sånn, og kunne ønskt pappa ikke måtte flytte.

 

Spørsmål
Hei. Jeg er en jente på 15 år. Da jeg var 13 år bodde mamma og pappa sammen. Men så ble det så mye tull med økonomien, og pappa måtte reise til en annen plass. Og jeg ser han bare når jeg har ferie. Jeg savner han sånn, og kunne ønskt pappa ikke måtte flytte. Jeg er så deprimert pga av det. Og griner om natta, og får ikke sove. Føler at pappa driter i meg, han ringer aldri til meg. Hva skal jeg gjøre? :(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er mange som opplever at foreldrene skiller lag, og føler det slik som deg at de savner den de ser minst. Jeg vet ikke om det finnes måter som du kan forsøke å holde kontakten med pappa på? MSN, mobil, mail o.l. kan være en måte å holde den jevnlige kontakten slik at det ikke bare blir i ferier dere prater og er sammen. Hvis du foreslår det, så kan det hende at pappa følger det opp. Jeg ser mange ungdommer som opplever det slik som deg, at pappaer tar lite kontakt når de har flyttet. Hvorfor det er slik, vet jeg ikke, men jeg lurer på om det noen ganger kan være fordi de ikke forstår hvor viktige de er. -Da må man prøve å fortelle dem det med store bokstaver.

Har du forsøkt å si til pappa helt klart å tydelig at du savner ham og at du gjerne vil at han skal ringe deg litt oftere eller i alle fall bare sende en liten melding noen ganger i uka. Si det så klart hvis du ikke har gjort det før, og si det igjen selv om du syns du har prøvd før.

Ellers kan det være nyttig å prate med noen om hvordan man har det. På noen skoler er det også grupper for barn og ungdom som har opplevd samlivsbrudd. Det kan være godt å prate med andre i samme situasjon og høre at andre også har det som deg. Helsesøster er en du kan ta kontakt og prate med om dette, eller kanskje sosiallærer på skolen din.

For noen er det også godt å skrive ned tankene sine i en dagbok slik at "tristheten" blir plassert der og at livet ellers lettere kan gå videre i det vante.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om søvn?

Har man dårligere eller bedre søvnkvalitet når man snorker?