Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få nok mot til å si til foreldrene mine at jeg vil bo fast hos den ene?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har to Hjem. Men nå har jeg snakket med helsesøster. Men har dere noen tips om hvordan man får nok mot til å si t foreldrene at eg vil bo hos en fast?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Du spør om hvordan du kan få nok mot til å fortelle foreldrene dine at du vil bo hos den ene fast. Så fint at du tar ansvar for din situasjon og vil fortelle om hvordan du vil ha det!

Det kan være lettere å skrive det du vil si på en lapp eller et brev til foreldrene dine. Da kan du tenke deg om og være rolig og tenke deg om sånn at du får skrevet akkurat det du mener.

Helsesøster skal også kunne hjelpe deg til å legge en plan for hvordan du kan snakke med foreldrene dine.

Dere kan også få hjelp på et familievernkontor. Da kan du få si din mening til en familieterapeut som kan gi tilbakemelding til foreldrene hva du har sagt. Når du har sagt din mening kan også foreldrene dine få hjelp til å lage en ny avtale om hvor du skal bo.

Det er vanlig at ungdom velger å bo mer hos den ene forelderen, og dette trenger ikke å handle om at man er mer glad i den ene og det kan også endre seg over tid.

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse