Hopp til hovedinnholdet

store krangler blant søsken og mellom foreldre etter skilsmisse

Jente 15 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine ble separert i April og jeg hadde i et halvt år bare gått å ventet på det. Jeg krangler mye med søkene mine på grunn av separasjonen. Det er kun jeg og storebroren min som skjønner hva mamma har gjort mot pappa. Pappa har prøvd og tatt sitt eget liv 3 ganger. (Mamma var utro mot pappa min med en fyr som er periodedrikker og voldtektsmann.) Rett før satansaften tok storebroren min henne på fersken når hun var på vei til elskeren sin. Han dro hjem og fant en kniv og dro til huset der elskeren bor. Tanken var å stikke hull på dekkene på bilen til mamma, men han innså at det var dumt. Han banket på døra for å få å få snakke med mamma og det ente opp med at elskeren hennes begynte å slåss med broren min. Mamma teipet broren min fast i hender og ankler og ringte politiet å anmeldte sin egen sønn. Han endte i fyllearrest. Nå har jeg ikke snakket med moren min siden hendelsen. Hva kan jeg gjøre for å bedre situasjonen mellom søkene mine? Jeg savner forholdet jeg hadde med mamma

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en vanskelig situasjon du er i. Både du og dine søsken er nok veldig såre etter å ha opplevd en så vond seperasjon mellom foreldrene deres. Og dere er kanskje lojale mot hver deres forelder. Kanskje du kan vise dine foreldre denne e-posten for å forklare dem hvordan du har det? Du beskriver godt hvordan du savner forholdet til din mor og dine søsken.

Ettersom det har gått noen måneder siden april kan det være at dine foreldre er mer på plass følelsesmessig. En sånn vond seperasjon som du beskriver kan ta noen år før de vondeste følelsene er bearbeidet for de voksne og i denne fasen er det ikke alltid foreldre klarer å ivareta sine barn godt nok.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det. Eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse