Hopp til hovedinnholdet
Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei. Nå er det snart 6 år siden pappa og kjæresten hans gikk fra hverandre. Han flytta til Oslo, og hun ble igjen med barna på hjemplassen. De fikk to barn i lag, og det vil si at de er mine ste søsken da. Han er 10 år og hun er 12 år nå. Di 3 første årene gikk ganske bra, da snakker jeg om at pappa fikk ha barna i noen av feriene, fikk ringe til de, sende gaver osv. Men plutselig så klikka det helt for ex`en hans. Når pappa flytta tilbake til hjemplassen, stakk hun av med barna og den nye typen 130km fra hjemplassen. Han fikk ikke møte de mer eller noe. Jeg bodde sørpå da med mamman min, men flytta til Finnmark igjen noen mnd etter pappa, til samme plass han bodde på. Jeg fikk møte de påska 06, og det er sist jeg møtte de. Jeg fikk ennå ringe de, men når jeg flytta oppover igjen, stakk hun av igjen med barna og typen, til andre sia av fylke, og det vil si godt over 50 mil fra hjemplassen. Jeg fikk ikke ringe mer eller noe. Ingen i familien får ringe de, eller se de mer. Det har sikkert vært 5-6 rettsaker om foreldrerett, pappa har vunnet alle, men hun nekter pappa å ha barna! Pappa har også hatt det veldig tungt di siste årene pga dette. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Barna får ikke ha mobil, msn, nettby eller noe bruker på internett. Jeg har kontakt med en venninne av lillesøstra mi, og hun sier at de må lyve om hvor de kommer fra, at ste-faren er den biologiske osv. Jeg tror ikke de barna kan ha det bra. Jeg er så redd for de, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Kan dere hjelpe meg? Burde jeg andmelde henne? Jeg klarer ikke tenke mer på at barna må vokse opp med to voksne mennesker som er psyko! Plis, hjelp meg!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Dette forstår jeg er vanskelig for deg. Det fint at du bryr deg om dine stesøsken og om pappa.
Du skriver at det har vært flere rettssaker hvor pappaen din fikk medhold i samvær. Dersom dette er riktig gjør barnas mor noe som strider mot det som er bestemt- det er ikke lov. Hvis pappaen din fremdeles har en advokat bør han kanskje snakke med denne igjen og få råd til hva han kan gjøre videre. Det er advokanten som kan hjelpe pappaen din ifht retten. Pappaen din kan innkalle barnas mor til ny mekling ved familiekontoret der barna bor. De som jobber på familiekontoret har erfaring i å snakke med foreldre som ikke er enig om samvær, og kan hjelpe med dette.
Du spør om det er noe du kan gjøre; jeg synes det er flott at du skriver brev til dine stesøsken slik at de vet du tenker på dem og ønsker å ha litt kontakt. Hvis du er veldig bekymret for hvordan de har det hos moren og den nye samboeren hennes kan du kontakte barnevernet i den kommunen de bor. Der kan du fortelle litt om hva som bekymrer deg, mulig de kan hjelpe eller gi noen råd. Jeg synes også du skal snakke litt med pappa om dette, kanskje dere sammen kan ta kontakt med noen av disse instansene for å få flere råd.
Lykke til videre.
Hilsen familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hvor raskt etter ubeskyttet samleie må reseptfri angrepille tas?