Hopp til hovedinnholdet

Savner mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har to hjem men har hatt det hele livet men nå i det sitte har jeg begynt å savne mamma veldig mye så mye at jeg begynner å gråte dette har skjedd før men det er lenge siden. Jeg er mye med mamma men allikevel. Jeg trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Slik jeg tolker dette er at du er vant til å bo i to hjem, men har i det siste begynt å savne mamma når du er hos pappa.
Det er ikke godt å ha det sånn, og du undrer deg sikkert på hvorfor dette kommer nå.
 
Det kan være mange grunner til dette. En grunn kan være det at du er 13 år og det skjer mye i kroppen din , mye skjer i livet ditt og du har mange jentespørsmål du gjerne vil snakke med mamma om. Dette er bare et eksempel på hvordan du har det.
 
Det viktigste av alt er at du får snakket om din situasjonen slik at foreldrene dine vet hvordan du har det. På den måten kan de gjøre noe med situasjonen.
Foreslå for mamma og/ eller pappa at dere snakker sammen om dette. Viss du synes det er vanskelig, kan du også be en av foreldrene dine om å bestille time på et familievernkontor. Der kan du snakke alene eller sammen med foreldrene dine om hvordan du har det. Barneloven sier".. barn over 12 år skal høres, og det skal legges stor vekt på hva de synes i saker som har personlig betydning for dem..."
Viss du synes det er vanskelg å ta dette opp hjemme gå til helsesøster på skolen og fortell henne hva som er vanskelig. Hun kan sknakke med foreldrene dine også. Sammen kan dere finne ut hvordan dere skal gå frem for at du skal få det bedre.
Lykke til videreVennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse