Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet de er glade i hverandre men jeg tror ikke de er så lykkelige. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Moren min har snakket om at det er en mulighet at hun og faren min skiller seg, men har ikke skjedd noe. (Det er ikke noe vold i forholdet). Jeg ser selv at moren min ikke er så glad og har grått noen ganger når jeg har vært der. Faren min "erter" moren min og jeg står ofte opp for henne hvis det er veldig urettferdig, men da blir faren min sur på meg også. Det plager meg ikke mye siden vi ikke er så nærme. Jeg vet de er glade i hverandre men jeg tror ikke de er så lykkelige. Har forresten 2 søsken som ikke sier et ord hvis de hører at faren våres tråkker ned på moren våres. De er eldre enn meg og sier bare at vi skal holde oss unna. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange barn og ungdommer tenker at det verste som kan skje dem, er at foreldrene skiller seg. Det er selvfølgelig svært trist og leit hvis så skjer, men noen voksne har det faktisk bedre hver for seg og vil kanskje også klare å være en bedre forelder for barna sine. Noen foreldre slutter å være kjærester, men kan likevel være glad i hverandre og gode venner. Du ser  din mor ikke er så glad og at hun har grått.  Det kan være ulike grunner for at hun gråter;  hun kan være ulykkelig når hun lever sammen med din far, kanskje hun ikke vil skilles, eller kanskje hun vil, kanskje hun er redd det skal bli vanskelig for deg og dine søsken.

Det kan ikke være lett for deg å se på at faren din «erter» din mor, spesielt hvis det er sårende ting han sier.  Det er jo fint at du står opp for henne, men det hadde vært bedre om hun kan klare å stå opp for seg selv. Du kan forsøke spørre henne direkte, så vil du antagelig få et direkte svar. Det er ikke riktig at du skal ta ansvar for din mor eller dine foreldres forhold, samtidig er det frustrerende og slitsomt å gå rundt og ikke vite.

Kanskje du kan snakke med helsesøster om dette. Det finnes mange steder som kan hjelpe familier og helsesøster vil ha oversikt hva som finnes der du og din familie bor.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse