Hopp til hovedinnholdet

Hvor skal jeg bo? 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel gutt som bor I England. Jeg kom hit egentlig for å besøke faren min, men faren min bestemte seg for at jeg skl bo her. Jeg har ikke noe valg. Jeg vil bo hos moren min som er I Norge, men faren min nekter. Moren min vil også at jeg skal bo hos henne! Jeg har prøvd å snake med han, men han hører ikke! Jeg klarer ikke å bo hos faren min lenger hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner ikke helt det du skriver. Du sier at du egentlig bor i England, men kom til Norge for å besøke din far. Du sier så at din far vil du skal bo hos han, mens du helst vil bo hos din mor som også er i Norge.

Foreldrene dine må bli enige om hvor du skal bo, pluss at det betyr mye hva du vil så lenge du er så gammel som du er.

Om ikke foreldrene dine kan bli enige, må de gå på familiekontoret og be om ny mekling. Jeg legger ved en artikkel under svaret om hvordan de kan få kontakt med familievernkontoret.

Jeg skjønner ikke hvordan din far bare kan si at du skal bo hos han, når du har bostedsadresse i England. Du går vel på skole i England etc. ??

Det er bra du skriver til oss. Har du noen andre du kan snakke med, som også kan hjelpe deg med å få en avklaring på dette? En voksen i familien eller en helsesøster? Du kan også ringe alarmtelefonen på telefon 116111. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse