Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre om jeg mister kontakten med en av foreldrene mine etter skilsmissen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine skal skille seg. Jeg syns ikke det gjorde så mye skade fordi jeg tenkte at jeg bare ville bo steder og det syntes jeg var helt greit men så fikk jeg høre at ...., skal bo et godt stykke unna oss og med noen så jeg vet ikke om jeg får mulighet til å ta tog og komme når jeg vil. Jeg klarer ikke å spørre om det uansett hvor lurt det er, jeg sitter på en måte fast. Kan dere være så snille å komme med råd om hva jeg kan gjøre hvis jeg mister kontakt med .....(bortsett fra mld og sånt), jeg føler meg helt fortapt og har andre søsken å tenke på. Tusen takk Jeg ønsker å holde hvem av foreldrene anonyme, håper det går fint

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette var leit å høre! Her er nok den beste løsningen å prate med den av foreldrene dine som skal flytte - slik at han/hun vet hva du føler om saken. Det viktigste er nok å ha en åpen samtale om hele situasjonen, slik at dere begge vet hva som må gjøres for å holde på kontakten.

Om dere likevel mister kontakten etterhvert tror jeg det kan være fint om du først forsøker å prioritere og besøke denne forelderen. Det er jo ingenting i veien for at du kan besøke han/henne eller at dere kan møtes på veien. Selv om du må ta tog, og ikke kan komme akkurat så mye du vil, så vil det jo fortsatt være mulig å planlegge helgebesøk:)

Her er det mest snakk om prioriteringer og bevisste valg - både fra din og forelderen din sin side. Det er selvsagt foreldrene dine sitt hovedansvar å sørge for at du fortsatt har god kontakt med begge, men du må nok gi en liten innsats du også:)

Dette kommer nok til å gå helt fint - så lenge dere alle er forberedte på den situasjonen som kommer og at dere alle er enige om å forsøke å gjøre det beste ut av flyttingen. 

Det er selvfølgelig greit at du ønsker å holde hvem av foreldrene dine som skal flytte anonym. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse