Hopp til hovedinnholdet

Min kjæreste har en datter på 5 år. Hvordan kan jeg være en god "stemor" og hvordan skal jeg møte barnemoren?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært uheldig med alle mine forhold, men nå tror jeg endelig at jeg har funnet en som ting kan gå veldig bra med. Men problemet er at han har en datter på snart 5 år fra før.. Det er vell egentlig ikke et problem, men jeg vet ikke hvordan jeg skal være med henne. Hittil har jeg sett henne 1 gang i forbindelse med leggetid når jeg besøkte han på kvelden, men ellers ingenting. Vi vil liksom være sikker før vi møtes skikkelig. Men hvordan skal jeg gå frem som god "stemor"? Er bare 19 år så er liksom ganske usikker på hvordan jeg skal gå frem. Regler og rutiner når han har henne er jeg kjent med og han har et godt forhold med barnemor (noe jeg synes er bra). Hvordan skal jeg være når jeg evt møter barnemoren?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (19)

Det er svært hyggelig å høre at du har funnet deg en kjæreste som du har det fint med. At han har et barn fra et tidligere forhold, kan være utfordrende, men det kan også være fint.

Du spør om hjelp til hvordan du kan være en god "stemor" for dette barnet. Det er et vanskelig spørsmål å svare på, men jeg kan gi deg noen råd for veien videre. 

Aller først vil jeg si at du allerede er på god vei til å bli en god voksenperson i dette barnets liv, fordi du spør oss om dette.

Denne jenta har en mor og en far som, ut i fra det du skriver, samarbeider godt og derfor har hun sikkert trygge rammer rundt seg. Jeg tenker at din rolle i livet til jenta er å være en god voksenperson, som hun etter hvert kan føle seg trygg på og som kan være hennes venn. Bli kjent med jenta og la henne bli kjent med hvem du er. Og ta det derfra.

Det er veldig bra at du er kjent med regler og rutiner allerede. Det tenker jeg vil gjøre at både du og jenta vil være tryggere når dere alle tre skal være sammen.

Det er også veldig bra at du og kjæresten din har snakket om dette. Hva er hans ønske om hvordan din rolle er i forhold til dette barnet? Og hva ønsker du selv? 

Hva tror kjæresten din om å spørre barnets mor om hva hun ønsker? Jeg vil tro at det er viktig for moren å vite hvem som er en del av barnets liv og derfor få lov til å ytre ønsker om hvordan din rolle skal være. Kanskje også de to skal snakke sammen om dette?

Når du møter moren til barnet er det viktig at du er deg selv. Hvis rollene var snudd og du var moren til barnet og skulle møte den nye kjæresten til barnets far, hvordan ville DU ønsket å bli møtt?

Det er et vanskelig spørsmål å svare på og det kommer også an på hvordan du og moren din barnet er som person. Vær imøtekommende og vennlig. Da vil et godt grunnlag være lagt.

Lykke til! Og husk at barnet allerede har en mor, men kan ha mange gode venner:)

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse