Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 16 som sliter veldig med stemora mi

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 som sliter veldig med stemora mi. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre, problemet er at alt jeg gjør i følge hu er galt, og føler meg som en fosterunge når jeg er hos min far. Også sier hu alt som er galt med meg til min far, sånn at han må si det til meg. På en litt finere måte hvordan jeg liksom må forandre meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er ikke alene med dette problemet. Kanskje du kan si til din far at du ønsker å gjøre noe sammen med han alene i løpet av tiden du er hos han og stemor. Da kan du kanskje få snakket med han om hvordan du opplever stemoren din. Du kan også spørre stemoren din om dere kan gjøre noe sammen alene. Kanskje det er en fin måte for dere å få en god opplevelse sammen bare dere to. Ofte blir det lettere å snakke sammen etter en sånn opplevelse.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret. Husk at du kan ringe alarmtelefonen på telefon 116111 om du trenger å snakke med noen om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse