Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha en pause fra pappa. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! I de siste ukene har jeg unngått pappa. Jeg har skilte foreldre. Jeg vil ikke være hos pappa fordi jeg hater å være der å pappa er ikke seg selv lenger han er som en robot lissom. Jeg har pratet med helsesøster siden 1 klasse om pappa og hans alkoholproblemer det er bedre nå men etter at han fikk seg ny kjæreste er han ikke seg selv lenger. Jeg tenker ikke på det 24-7 da, men jeg vil lissom bare ha en pause fra pappa men er det lissom greit for meg og bare kutte han ut lissom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig flott at du prater med helsesøster.  Det er også veldig bra  dersom du kan prate med både din mor og din far om hvordan du har det.  Helsesøster må gjerne være med på en slik samtale.   Da blir dere flere som kan tenke høyt sammen og flere som forhåpentligvis vil gi deg støtte og gode råd.  Det er ikke sikkert at løsningen ligger i å kutte ut din far, men det kan hende det er bedre for deg å være mer hos din mor. Dette må dine foreldre bestemme sammen og de kan få hjelp til dette på familiekontoret.  De skal også høre på hva du mener. Jeg håper at foreldrene din kan prate sammen, lytte til deg og at dere sammen kan finne ut av hva som er ditt beste.

Flere foreldre som er skilt snakker godt sammen og finner gode løsninger i fellesskap for barna og ungdommene sine. Dersom det er vanskelig for foreldrene dine å snakke sammen om hvordan du har det hos din far, råder jeg deg til å starte å prate med den av foreldrene dine du opplever å ha best kontakt med.   Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse