Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa skal skilles. Jeg har ingen å snakke med, da mamma ikke gir meg lov.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det veldig vanskelig nå for tiden og jeg vet ikke hvem jeg kan snakke med om problemene mine. Mamma og pappa skal skilles og de to hater hverandre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, fordi pga. alt som skjer nå for tiden har jeg mistet en av mine beste venner. Men jeg fant ut at hun bare var en bitch som bare brukte meg. Uansett, jeg kan ikke snakke med noen av vennene mine om det fordi de bryr seg ikke om at jeg hard et vanskelig. De bryr seg bare om seg selv. Jeg kan heller ikke snakke med helsesøster om problemene mine fordi mamma straffer meg når jeg gjøre det :( Hver gang jeg har vært til helsesøster så sier hun "Dette vil nok få konsekvenser!" Og jeg holder det ikke ut mer! Jeg vil bare ta selvmord!! Jeg har ingen å gå til, og jeg har ingen å snakke med! JEG HATER LIVET MITT!!!!!!!!!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Det er klart at du skal få noen å snakke med. Din mor trenger kunnskap om at dette er viktig for deg. Helsesøster og/eller lærer kan gi din mor denne kunnskapen.

Du kan også snakke med helsesøster uten at din mor for vite om dette. Helsesøster har taushetsplikt og kan ikke fortelle dette videre til din mor uten ditt samtykke.

Hvis din mor etter å ha fått denne informasjonen fremdeles truer deg til å la være å søke hjelp, så kan du få hjelp av barnevernet. Du kan selv kontakte barnevernet.

Jeg legger ved informasjon med telefon nummer til ulike hjelpetelefoner for barn/ungdom. Har kan du ringe akkurat når det passer deg. Det er viktig at barn/unge får hjelp når de trenger dette.

I forhold til dine venner, så forstår jeg at du føler skuffelse. Det du skal vite er at mange på din alder ikke har nok livserfaring til å hjelpe. De har ingen forutsetning til å klare å forstå.

For å forstå slike vansker kreves det modenhet og mye erfaring. Endel kommuner i landet arrangerer skilsmissegrupper for barn og ungdommer. Her møtes folk med lignende erfaring. Dette er til stor hjelp for mange. Spør helsesøster om slik grupper finnes i deres kommune.

Endel nye vennskap oppstår i kriser i livet. Hvis du møter noen med liknende erfaring så vil dette kunne føles godt. Vær tålmodig med dine gamle venner og være åpen for at nye vennskap kan oppstå.

Vi tenker på deg!

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse