Hopp til hovedinnholdet

Ble ikke hørt da mamma og pappa skilte seg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei foreldrene mine er nylig skilt og jeg har ikke blitt hørt i det hele tatt som jeg vet jeg har rett til å bli. Hva gjør jeg da? Jeg har sagt til mor og far at jeg vil bli hørt men di sier bare bare at jeg har blitt hørt nokk, selv om jeg føler jeg ikke har blitt hørt i det hele tatt. Pliis hjelp det haster.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Takk for at du skriver til oss! Det er flott at du ikke gir opp og at du fortsetter å si ifra når du opplever å ikke bli hørt i en så viktig sak som en skilsmisse i din familie!
 

Når det gjelder rettigheter og samvær i forbindelse med skilsmisse har du all rett til å bli hørt i spørsmål som har betydning for deg. Og dine tanker og ønsker omkring mamma og pappa sin skilsmisse - det er absolutt en ting som er av betydning for deg! Jo eldre du blir jo mer skal mamma og pappa høre på din mening og dine ønsker. Når du nå er 16 år er din stemme av stor betydning. Les mer om dette i barneloven.

Jeg forstår at du har forsøkt å prate med dem og at du føler at de ikke har hørt på deg.  Vet du om det har vært en mekling? Et Familievernkontor kan være behjelpelige med å lage ny avtale der dine ønsker er hørt og tatt mer hensyn til. Du kan selv kontakte et familievernkontor i nærheten der du bor og søke råd.  Det vil jeg oppfordre deg til, dersom du opplever at mamma og pappa ikke forstår hva du trenger nå. Kanskje kan du også prate med helsesøster på skolen din, så hun kan hjelpe deg med videre kontakter med familievernkontor og/eller med å prate med foreldrene dine.

Du kan også lese artiklene jeg har lagt ved under, som handler om delt bosted og om rettigheter. Jeg ønsker deg lykke til, ikke gi opp å si ifra om hva du trenger og hvordan du vil ha det. Jeg håper foreldrene dine lytter til hva du har å si!!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse