Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg ikke har noen familie. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Føler at jeg ikker har en familie. Etter at mamma og pappa skiltes, fikk mamma en ny kjæreste. Han er hyggelig å sånt, men ekskona må blande seg i hans liv og ødelegge alt det gode. Vi hadde det fint i starten, men så ble det en sak med barna deres. (rettsak, barnevern osv.) Det har gått veldig inn på meg siden da brukte mamma og kjæresten all sin tid på hans barn og glemte meg. Hver gang jeg prøver klage og fortelle hvordan jeg har det til mamma så blir hun bare sint og vil ikke høre. Føler meg ikke hjemme i mitt eget hus sammen med familien min, føler meg utelatt..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no
 

Å føle seg glemt er ikke en god følelse. Dessverre er det mange barn som har det på samme måte som deg, selv om det ikke er noen trøst

Din mamma bryr seg helt sikkert like mye om deg som sin nye kjæreste og hans barn, selv om det kan virke motsatt akkurat nå. Når man blir involvert i alvorlige saker som rettsak og barnevern, tar det på. Moren din er glad i kjæresten sin, og vil støtte han i denne saken. Det er klart hun blir berørt av dette, men det er viktig at hun viser at hun er tilstede for deg også!

Foreldre har andre følelser for barna sine enn de har for en kjæreste, så hun har nok ikke glemt deg selv om det føles sånn.  Den følelsen de har for barna er annerledes og gjerne sterkere.  Når en foreldre forelsker seg, så kan barnet føle seg utenfor. For deg var det annerledes. I begynnelsen gikk det bra, nå derimot har du fått den følelsen fordi alt handler om hans barn.   Det er normalt å føle sjalusi, når man føler at andre er viktigere enn en selv.  Det kan oppleves veldig vondt.  

Det er godt å være forelsket, men som voksen så må man også passe seg, for at barnet ikke føler at det kommer i andre rekke.  Ikke alle foreldre tenker slik, og da oppstår det slike situasjoner som det du opplever nå.

Du har forsøkt å snakke med din mor om hvordan du har det. Da har mamma fått vite at opplevelsen av å føle seg ubetydelig ikke er god. Det er veldig bra du har satt ord på det, selv om moren din bare blir sint.

Siden det ikke hjelper, kan du snakke med helsesøster på skolen din, som igjen kan ta en prat med moren din.  Når en annen voksen snakker med foreldrene, pleier det å hjelpe den voksne til å forstå hvordan barnet opplever at det kommer en ny partner inni bildet.

Du kan også snakke med helsesøster uten at moren din blir blandet inn. Noen ganger kan det være godt å få snakket med noen utenforstående som kan forstå hvordan du har det og som kan hjelpe deg å se løsninger slik at du kan få det bedre. 

Hvis du har lyst å prate anonymt med noen kan du ringe Alarmtelefonen på 116111

Lykke til!

Vennlig hilsen Helssøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse