Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min kjefter på meg, det gjør meg så lei at jeg kutter meg selv, hva skal jeg gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg er med broren min hver andre uke fordi foreldrene mine er skilt. Når jeg er hos mamma irriterer broren min meg veldig! Når jeg er hos faren min så blir jeg ikke irritert i det hele tatt. Når jeg er hos mamma så henger jeg jo med broren min og gjør det han vill, men når jeg vill være for meg selv så begynner broren min (6år) å grine! Stefaren min skjefter på meg fordi "jeg aldri er med broren min" og det skjer hver dag nesten! Jeg er så lei av at han aldri ser at jeg faktisk er med broren min og mamma bryr seg ikke engang. Jeg har prøvd å overbevise stefaren min men det går ikke det har blitt så ille at jeg kutter meg selv og griner hver natt og føler jeg kan ta litt fri fra familien min når jeg er hos faren min som ikke skjefter som behandler meg bra og jeg er faktisk veldig glad i å være hjemme hos han. Jeg hadde veldig lyst å flytte helt til han men jeg vet jeg kommer til å såre følelsene til moren min. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. Så bra at du opplever at du har det greit den tiden du er hos din pappa. Mange unge som bor i to hjem kan synes det er krevende, og jeg forstår at du synes det er vanskelig om du har det så dårlig når du er hos mamma og stefar

Og jeg forstår at du synes det er vanskelig om du har forsøkt å snakke med både din mor og din stefar, men ikke opplever å bli forstått og hørt. Mange unge kan synes det er vanskelig å snakke med foreldre som ikke forstår dem. Kanskje du kan forsøke noe av det som står i den artikkelen som handler om dette? 

Men det er din mor og far som har ansvaret for deg,og det er viktig at unge blir hørt når foreldre skilles og skal samarbeide. For du har rett til å bli lyttet til og når ting endrer seg, er det også naturlig at en tar nye vurderinger om bosted og andre ting.

For det er ikke greit at du har de så dårlig at du gråter og skader deg selv. Jeg anbefaler deg derfor å snakke med noen som kan hjelpe deg. Om du synes du har det bra hos pappa og føler deg trygg der, anbefaler jeg deg å ta en prat med ham om hvordan du har det og hvor du ønsker å bo. 

Kanskje kan han og mamma sammen med deg ta en samtaletime på familievernkontoret i ditt distrikt. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med pappa, kan du ta kontakt med helsesøster på skolen din. Sammen kan dere finne ut hva dere kan gjøre slik at du får til å snakke med foreldrene dine og hvordan du har det.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse