Hopp til hovedinnholdet

Mamma driver med faren til bestevenninna mi

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine skilte seg høsten 2014. Mamma har ikke nevnt noe med at hun driver med noen. Men det som er problemet er at jeg vet hun snakker med noen. Og det er ikke hvem som helst- det er faren til bestevenninna mi, som også relativt nylig skilte seg. Jeg har sagt det til venninna mi, og vi vet ikke hva vi skal gjøre. Det verste med dette er at han er nå sammen med ei annen ei, som han har introdusert for familien også! Jeg merker jeg er skuffet og går konstant irritert på mamma, men jeg vil heller ikke ta det opp fordi hun har jo ikke sagt noe om dette til meg. Jeg vil ikke være sur på henne, men det skjer nærmest automatisk, fordi jeg syntes det er så dårlig gjort. Jeg er ganske sikker på at ingen andre vet om dette, så er heller ingen andre enn venninna mi jeg kan snakke med dette om. Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Hun også er sur og irritert på faren sin. Det høres litt barnslig ut, men jeg ser de snakker sammen og sender hjerter og kyssetegn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du er opptatt av dette du har oppdaget.
Det er lurt å si noe om det når dette skaper konflikter mellom deg og moren din i hverdagen. Men du trenger ikke fortelle alt du vet.

Kan du for eksempel si at du har hørt at faren til venninna di har truffet ei dame som han har introdusert for familien. Eller spørre moren din om hun har truffet noen, eller hva hun tenker om det å finne seg en ny kjæreste? Det er fint at du har venninna di å snakke med. Husk at dere har ikke gjort noe galt eller feil. Det kan ta tid å venne seg til at foreldre treffer andre, og det er lov å si at man trenger tid til å venne seg til alle forandringene i familien.

Du har de samme foreldrene selv om de velger å leve i hvert sitt hjem, og går inn i forhold med andre mennesker.

Se også vedlagt artikkel.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse