Hopp til hovedinnholdet

jeg synest det er vanskelig å flytte fram og tilbake hele tiden. foreldrene mine samarbeider ikke så bra.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg synest det er vanskelig å flytte fram og tilbake hele tiden. foreldrene mine samarbeider ikke så bra. de ber meg om å gi beskjeden til den andre. de begynner å krangle om en liten ting. dei baksnakker kvarandre til andre. begge to har fått seg kjæreste. det er litt bra men eg føler at da tenker for eksempel mamma berrre på kjæresten hennes og pappa berre på kjæresten hans. og etter mamma og pappa skiklte seg, har det blitt mere krangler i familien. Mia, storersystera mi liker ikkje å bo hos mamma fordi kjæresten hennes er der, og ho liker ikkje pappa fordi han blir sint heile tida. det er flaut. eg veit ikkje kva eg skal gjere! kan du ver så snill hjelpe meg? pliis.........

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er nok mange som kjenner seg igjen i den situasjonen du er i. Det å flytte fram og tilbake er slitsom nok i seg selv. Når foreldre samarbeider dårlig bli belastningen bare større. Mange foreldre glemmer at selv om de er forelsket i sine nye kjærester så er ikke barna like forelsket.

Har du og søsteren din snakket med foreldrene dine om dette? Du og søsteren din har krav på å bli hørt i slike saker. Kan du foreslå at dere trenger hjelp til å snakke sammen på en bedre måte? Ved familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen. Der kan dere få hjelp til å få foreldrene dine til å høre på dere. Noen velger å skrive brev til sine foreldre for å nå fram med det som bør sies. 

Det er dumt at dine foreldre ikke greier å gå videre og legge bak seg uenighetene og være foreldre sammen for dere.

Mange trenger å snakke med noen å snakke med for sin egen del også. helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke sammen. Noen skoler har et eget tilbud til de med skilte foreldre.

Legger ved noen artikler jeg håper kan være nyttig for deg. 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse