Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine ble skilt for ca tre måneder siden. Jeg savner at mamma er sammen med oss i det gamle huset. Jeg har mareritt ofte og gråter meg selv til søvn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine ble skilt for ca. 3 måneder siden. Problemet er at jeg savner at mamma er sammen med oss i det gamle huset, jeg får mareritt ofte om mord og edderkopper og kidnapping. Jeg gråter meg selv til søvne ofte, men jeg vil ikke ha hjelp. Det verste er marerittene, vær gang jeg våkner har jeg ikke lyst til å leve mere eller det kommer an på hva jeg drømmer. Men hva skal jeg gjøre? Jeg kan ikke leve sånn for all tid!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det etter at foreldrene dine ble skilt! Du er ikke alene om å oppleve at en familie går i oppløsning dessverre!

Det er mange vonde følelser knyttet til en skilsmisse. Det kan være fordi man mister kontakt med den ene forelderen sin, man må kanskje flytte og bo to steder osv.

Det å kjenne på savn og sorg er helt vanlig!

Jeg tror marerittene dine handler om dette - at du savner moren din.

Det kan ta tid før man kommer over det som er vondt - men det vil bli bedre!

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det er dessverre ikke alltid slik at foreldrene er flinke nok til å snakke med barna og høre hvordan de har det midt oppi dette. Det kan handle om mange ting - ofte har de mer enn nok med seg selv og det å starte på nytt i sitt eget liv.

Barna skal ikke glemmes! Det er viktig at barns behov og følelser blir tatt på alvor.

Det er fint hvis du kan si noe om dette til foreldrene dine.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din. Noen skoler har "skilsmissegrupper" hvor barn som har skilte foreldre kan møtes og snakke om hvordan de har det.

Kanskje de har et sånt tilbud der du bor? Det vet helsesøster i så fall.

Kanskje marerittene dine handler om at du våkner og er redd og at du ønsker at mamma skal være der å passe på deg og gi deg trøst?

Du kan si til deg selv når du våkner at du har jo fortsatt moren din og at du kan ringe henne neste dag. Det blir hun sikkert glad for!

Jeg vil råde deg til å snakke med noen om  hvordan du har det også er det helt normalt å kjenne på sorg og fortvilelse når foreldrene blir skilt. Det er helt normalt å drømme om dette - det er kroppen og hjernen sin måte å bearbeide det som har hendt på.

Ved å snakke om det vil du få det bedre!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytt av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

 

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse